За Pocket TV

NET 1 Pocket TV е мобилно приложение за гледане на онлайн телевизия, разработено от NET 1. Апликацията е създадена, за да отговори на тенденцията за увеличаващо се търсене на алтернативни начини за дистрибуция на телевизионно съдържание. Новата услуга ще предостави възможност на клиентите на NET 1 да се наслаждават на любимите си канали навсякъде и по всяко време. Необходима е само интернет връзка през мобилна или фиксирана мрежа и абонамент за ползване на услугата.

 

Приложението включва лесен за употреба и интуитивен потребителски интерфейс с много полезни функции:

 

-        ТВ лист с 60 канала, включени в приложението. Стартирането на каналите става само с 1 клик, а качеството на картината е съобразено със скоростта на интернет връзката. Съществува възможност за пауза и превъртане на съдържанието както и бърза и лесна смяна на канала с приплъзване на екрана.

-        Радио –най-популярните радио станции в България са на разположение за слушане в специално определената за това секция.

-        EPG – потребителят има възможност да разглежда телевизионната програма на всички канали в приложението за 3 дни (вчера, днес и утре). Така лесно може да се избере най-подходящото съдържание и да се стартира мигновено. За допълнително улеснение, съществува възможност за сортиране на каналите и по жанр.

-        Част от каналите имат включен запис на съдържание до 24 часа назад, което може да бъде стартирано бързо и лесно с един клик;

-        Потребителят може да отбелязва любими канали или да заложи напомняне (нотификация) за гледане на конкретно съдържание по-късно през деня или дори на следващия ден.

-        Към функциите на приложението е предвидена и възможност за връзка с клиентската платформа mynet1.bg, в която клиентите могат да разглеждат своите фактури и задължения.

 

Приложението ще е още една „точка на контакт“ между клиент и оператор, което ще позволи по-лесна и ефективна комуникция. В апликацията е предвидена възможност за изпращане на съобщения, които потребителят може да прочете в удобно време, без да се налга да бъде притесняван с телефонно обаждане или SMS.

 

С Pocket TV, NET 1 се стреми да диверсифицира устройствата, през които клиентите гледат телевизия - от стандартни телевизори към мобилни устройства (таблети и смартфони). Това е продукт, който допълва основната телевизионна услуга и дава повече стойност за крайните потребители. Услугата ще се предлага както на настоящи клиенти, с подписване на нов дoговор, така и нови. Pocket TV ще е допълнение към основната услуга по потребителския договор и ще бъде дефинирана в конкретни услуги/пакети в портфолиото на NET1.

 

NET 1 Pocket TV ще бъде наличен както за Android, така и за Apple устройства, с което ще покрие по-голямата част от притежателите на смартфони и таблети в България. Приложението ще може да работи с най-разпространените версии на двете операционни системи.